Dit is mijn grootste drempel ooit..

Wie wilt er nou niet gelukkig zijn? Methodes als yoga en mindfullness zorgen voor ontspanning. Maar hoe je voor geluk zorgt, is altijd nog even onduidelijk. Vaak laat je het daarom aan anderen over om jouw geluk te creëren. Achteraf loopt het dan niet zoals je het had gewild. Waarom? Nou, lieve lezer, omdat er maar één persoon verantwoordelijk is voor jouw vreugde en jouw progressie in het leven, en dat ben jij. We klimmen over hoge gebergtes en focussen ons op wat we willen bereiken in het leven. We denken aan wat we allemaal niet in ons bezit hebben. Dit wordt een echte eye-opener voor je, want weet je; succes komt van binnenuit, niet van buitenaf. Ik leg je uit hoe..

Wat vliegt de tijd toch voorbij. Ik kijk op mijn horloge en het is alweer tijd. Tijd om naar huis te gaan. Naar buiten starend vraag ik mij af waar al die auto’s op de A2 heen gaan. Soms sta ik er even bij stil en verbeeld ik mij in dat iedere auto één persoon is. Zo veel mensen die hun best doen om op tijd aan tafel te zitten. Op tijd om bij hun geliefden of familie te zijn.

Alsmaar sneller en sneller..

Dan sta ik nog niet eens stil bij het feit dat de wereld om ons heen is veranderd. We schrijven geen brieven meer met een levertijd van 3 dagen, maar we mailen direct. We zijn de hele dag online en bereikbaar via WhatsApp.

Het uitzetten van je “laatst gezien” status is geen optie, want dan hohohoooo.. dan heb je problemen thuis. Dit betekent dat je er niet meer omheen kunt om gewoon even lekker “niet te reageren”. Alles staat op de hoogste versnelling. We leven met een constante druk.

Social media maakt het er zeker niet makkelijker op. Wetenschap? Pff, wat is wetenschap? Want wie gaat er nog naar de bibliotheek als we Facebook hebben? We geloven alles wat op Facebook staat, ongeacht de auteur of bron. Een aanslag? Check Twitter even, want daar zie je direct de laatste updates van mensen die filmpjes hebben opgenomen en gedeeld.

Dan gebeurt het.. een vriend tagt je onder een Facebook bericht en jij moet en zal reageren. Onbewust worden we allemaal opgeslokt door een manier van leven die we geaccepteerd en toegelaten hebben in onze gedachten. We zijn net een spons en acteren dan ook op dezelfde manier die we online zien. De hype wordt bepaald door social media en wij doen allemaal mee.

Laat dat nu toevallig Fitness zijn. Als ik moet tellen hoe vaak ik wel niet – Real Life VS Posing – foto’s voorbij zie komen op Instagram. We zijn er van overtuigd dat we moeten bewijzen wie we zijn en waar we voor staan.

Waar gaat dit heen Ibo?

Wist jij, lieve lezer, dat je echt bent wat je uitstraalt? Ik ga je vandaag echt niet lastigvallen met ‘mindfullness’ of een ‘zen-tea’ die je moet aanschaffen om beter te leven.

Ik besef dat we allemaal te veel bezig zijn met wat we allemaal willen bereiken in het leven. Ik besef dat we ons te veel focussen op wat “niet mogelijk” lijkt en daarnaast de negatieve -Ik moet afvallen- denkwijze ons dagelijks bezighoudt.

We voelen een constante druk. Het moet beter, groter en zeker ook meer. We zien niet meer helder, want…

 • Wat is nou echt haalbaar?
 • Wat is commercieel?
 • Wat voor middel heeft hij of zij gebruikt?
 • Is dit de perfecte man of vrouw?
 • Wie spreekt de waarheid?
 • Wie ben ik?

Tijd dringt en de ontwikkelingen gaan verder. Daarom wil ik dat jij nu beseft hoe je wel kunt denken en vooral belangrijk, hoe je er mee om moet gaan.

Stap 1: Denken is gratis

Het begint al bij het opstaan. Ken je dat? Je lichaam voelt zwaar aan en je ogen branden nog na. Je zet een eerste stap uit bed en *PATS* je stoot je teen. Shit! Een vervelende kloppende pijn ontstaat. Mopperend loop je langs de spiegel. Je stopt en staart jezelf even aan; zucht.. Er is niks veranderd?

Ons lichaam is het product van onze gedachten. Onze gedachten en emoties bepalen hoe je functioneert de gehele dag. Als je constant aan onderwerpen denkt die een negatieve lading hebben, voel je je letterlijk ook zo. Het spijt me, maar daar kan geen enkel vitamine D pil tegenop! Lijkt logisch toch? Is het toch niet. We denken namelijk de gehele dag door, totaal onbewust.

Het begint met één negatieve gedachte. Een gedachte wat gelijk andere scenario’s creëert in je hoofd en een kettingreactie veroorzaakt. Voordat je het weet pieker je de hele dag door en noemen de mensen om je heen een chagerijn.

Haal even adem, laten we het omgooien..

Je begint je dag met harmonieus denken. In plaats van dat je focust op dingen die je niet hebt, wil ik dat je juist doet alsof je het al bezit. Denken is gratis en niemand hoeft te weten wat je denkt. Je kunt denken aan een volmaakte gezondheid, lichaam, jouw ideale gewicht en eeuwige jeugd.

Veel mensen denken vaak dat het voldoende is om alleen positief te denken. Met alleen mediteren of mindfullness kom je er niet. Het is duidelijk dat je positief moet denken. Maar wat is nu positief? Ik geef je een voorbeeld:


Je zit in een restaurant en eet een lekkere soep. Diep van binnen denk je:

“Ik wil niet op deze kleren morsen”

Guess what, je hebt zojuist gemorst. Hoe kan dat toch? Dit komt door de twee woorden:

 1. Geen
 2. Niet

Van binnen maken we geen onderscheid of iets wel of niet moet, maar focussen we juist onbewust op het “morsen”. Je hebt simpelweg gedacht:

“Ik wil op deze kleren morsen”

Focus je daarom op dingen die je juist wel wilt en denk daar aan.

Stap 2: Visualiseren is heerlijk

Persoonlijk ben ik erg visueel ingesteld. Als ik jou een grapje vertel, doe ik dat met allerlei gekke bekken en handgebaren. Waarom? Omdat ik wil dat je mijn grap visueel voor je ziet. Ik wil dat je er helemaal in zit en je om je heen kunt kijken. Dit is een krachtige manier wat wij dagelijks al onbewust toepassen. We proberen tijdens het vertellen van een verhaal allerlei details te geven zodat de ontvanger het visualiseert.

Ik zal het je demonstreren met een beeld van een sportschool. Om dit te laten werken moet je elke gedachte aan je sportschool uit je geest bannen. Denk niet aan je sportschool. Maak je hoofd vrij van alle beelden met de apparaten, de vloer, die irritante vent die je altijd aanspreekt, tanktop Johnny Bravo die staat te flexen voor de spiegel, echt alles.

Zeg nou eens eerlijk, je zag de sportschool waar je staat ingeschreven helemaal voor je, nietwaar? Nou, lieve lezer, zojuist heb je succesvol de oefening visualiseren afgerond. Pas dit voortaan dan ook toe bij jezelf. Visualiseer alles en zie het voor je.

Stap 3: Geloven dat jij het bent

Door stap 1 en stap 2 door te voeren ga je je ook op die manier gedragen en zul je zien dat je een andere soort energie uitstraalt. Mensen om je heen beginnen je te geloven, omdat je zelf overtuigd bent en dus overtuigend overkomt. Dit straal je precies uit naar je omgeving. Je merkt je dat je veel scherper bent. Je bent gemotiveerd en blijft ook gemotiveerd. Dit is nou precies de sleutel.

Hoe verwacht je dat anderen van je gezelschap zullen genieten als jij het zelf niet eens doet? Stel jezelf eens de vraag: behandel je jezelf zoals jij door anderen behandeld zou willen worden?

Zelfbeeld is erg belangrijk. Als jij er in gelooft dat je de knapste van de wereld bent, zul je dat ook uitstralen. Als jij  er van overtuigd bent dat je de sterkste bent, zul je dat uitstralen. Het gekke hiervan is, is dat je uiteindelijk ook hetgeen wordt wat je uitstraalt. Wat zou een YouTuber zijn als hij er niet in gelooft dat hij de beste spreker is en mensen kan overtuigen?

Hé, ik zeg niet dat je een grote ego moet hebben, maar denken is gratis en als je je gevoel instelt op hetgeen je wilt zijn, trek je het aan en wordt je het ook.

Aantrekken als een magneet

Het is noodzakelijk dat je eerst voor jezelf zorgt. Creëer eerst je eigen vreugde. Mensen zijn allemaal één voor één verantwoordelijk voor hun eigen vreugde. Wijs niet naar een ander, maar kijk naar jezelf. Ga niet af op wat je moet “krijgen” van anderen. Geef, wees gul, want voordat je het weet trek je het allemaal aan en krijg je er veel meer voor terug.

We zeggen wel eens, soort zoekt soort en weet je, dat klopt! Ik ben er heilig van overtuigd dat je manier van denken en de energie die je uitstraalt, soorten mensen en momenten naar je toe trekken.

Velen van ons hebben geleerd zichzelf op de laatste plaats te stellen, met als gevolg dat we gevoelens en levenssituaties naar ons toe trekken die we niet willen.

Ibo

Geef mij energie & steun mij!

Heb je wat aan dit artikel? Laat het mij weten! Iedere like is bijzonder en betekent veel voor me. Zo weet ik dat ik het goed heb gedaan..

 • Stap 1 -> Klik hieronder op like


 • Stap 2 -> Volg mij op Instagram!
 • Instagram

Geef een reactie

Notificaties?

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?