Gymgear – Wat zit er in mijn tas?

Waarschijnlijk wil jij, net als ik, alles uit de kast halen tijdens je trainingen. Heel goed! Maar toch, op een gegeven moment voel je het gewoon. Je bent zwaar aan het tillen en iets limiteert je. Weer die zwetende handen.. In de loop der jaren is mijn gymgearlijst uitgegroeid tot een gymbag. Het begon allemaal met slechts één flesje water. Nu? Ik loop tegenwoordig met een tas waar allerlei hulpmiddelen in zitten die mijn leven minder zuur maakt in de sportschool. Wat zit er in mijn tas?

Even terug in tijd: Je loopt je sportschool binnen met je rugtas. Je haalt je pasje door de machine heen om je in te checken en loopt naar de kleedkamer toe. Daar kleed je je om en stop je je tas in een kluisje. Waar je op dat moment waarschijnlijk aan denkt is je flesje die je even snel vult met water bij de dichtstbijzijnde kraan. Wat neem je verder mee? Alleen jezelf, een handdoek en dat flesje water. Prima toch? Voor de meeste onder ons wel, maar ik vind het fijn als ik al mijn spullen bij me heb tijdens mijn trainingen.

Hoe is dit ontstaan?

Na een aantal maanden liften voel je een irritante pijn in je hand. Elke keer tijdens het optrekken krijg je van die rode handen. Wat is dat toch? Je opent je handen en je ziet het al. Eeltvorming. Bleh, hier heb je dus totaal geen zin in. Je kijkt om je heen en ziet een aantal mensen met van die fashionable stoere handschoentjes lopen. Zou dat echt werken?

1. Handschoenen
Dit was dan ook mijn eerste aankoop. Niet voor eeltvorming, maar het zou ‘zogenaamd’ moeten zorgen voor betere grip en polsondersteuning. Klinkt veelbelovend toch? Na misschien een jaar lang handschoenen gebruikt te hebben, had ik het gevoel dat het mij alleen maar tegenwerkte. Ik wilde het eens zonder proberen weer en wat was dat een opluchting. Geen dikke laag leder tussen mijn hand en de stang. Ik kon eindelijk weer de stang voelen in mijn handpalm.

Conclusie? Dit is niets voor mij. Daarnaast moest ik ze zo vaak wassen, dat wassen niet eens meer hielp. Het bleef op een gegeven moment gewoon vies. Bezwete handen in een afgesloten handschoen was niet bepaald de meest hygiënische oplossing, glibberig van binnen. Ik bespaar je verder de details 🙂

2. Riem
Zware en sterke lifts. Ik heb zo vaak verschillende dingen gehoord over hoe onnodig een riem voor je is,  maar aan de andere kant zie ik weer mensen die er de hele dag mee lopen. Squats en deadlifts zijn belangrijke compound oefeningen. Deze hebben dan ook altijd een deel uitgemaakt van mijn fitnessregime. Op een gegeven moment wilde ik mijn maximale kracht uittesten. Mijn one rep max. Dit doe je niet zomaar even zonder riem. Dit kan natuurlijk wel, maar je hebt hierdoor een hoge kans op blessures. Ik heb weinig zin in blessures en als je serieuze lifts en squats gaat uitvoeren, raad ik je dan ook aan om een belt aan te schaffen. Ik ging op onderzoek uit en kocht dan ook mijn eerste riem.

Lokale sportscholen hebben vaak commerciële riemen die je even kunt gebruiken. Altijd fijn, maar vergeet niet waar een goede riem aan moet voldoen. Ik ben een voorstander van een olympische riem. Een riem die aan alle kanten even breed is en niet dunner is aan de voorkant. Waarom? Omdat je tijdens een lift of squat je abdominale wand juist tegen de riem aan wilt drukken, zodat je core gestabiliseerd wordt en je sterker bent. Let wel, sommige mensen gebruiken het als een korset. Een riem is een middel voor een sportmoment. Gebruik dit dus niet constant. Je core verstevigen gaat sneller zonder een riem.

3. Pols versteving
Dit is iets persoonlijks. Na jarenlang zware druk uit te oefenen op mijn polsen, heb ik soms behoefte aan extra versteviging. Vooral tijdens een zware bankdruk sessie. Een handschoen met polsversteviging helpt dan ook niet. Op een gegeven moment had ik zelfs een polsblessure opgelopen. Het is immers een pad waar je op loopt en de fouten die je maakt of blessures die je oploopt zijn leermomenten. Dit was voor mij het moment dat ik wrist wraps aanschafte. Versteviging om mijn polsen, wat deels ook over mijn handpalm heen loopt, zodat mijn polsen recht blijven tijdens zware druk oefeningen.

4. Muziek
Je kent het; een sportschool met een vast aantal nummers. Dag in dag uit dezelfde playlist. Nou, lieve lezer, op dagen dat je het net even nodig hebt, speelt muziek een belangrijk rol. Muziek speelt namelijk in op je gevoel en emotie. Motivatie kan ontstaan door een goed nummer waar je kippenvel van krijgt. Niks is lekkerder dan een sterke beat in je oren. Dit gecombineerd met het uitademen tijdens een zware push op een bankdrukapparaat. Nieuwsgierig waar ik naar luister? >hiero<.

Een goede koptelefoon of oordopjes spelen dan ook een belangrijke rol. Ik moet niks hebben van losse draadjes die heen en weer zwaaien. Daarnaast moet een koptelefoon ervoor zorgen dat ik helemaal afgesloten ben van de buitenwereld. Het heeft even geduurd, maar ik heb ze toch echt gevonden.

5. Deo
Sorry, maar dit moet toch even genoemd worden. 😀 Vieze luchtjes moeten eenmaal geëlimineerd worden. Doe niet moeilijk en stop een flesje deo in je tas voor het geval dat. Luister naar mij en help je medemens!

6. Water jug
Het begon allemaal met een kleine stoere flesje. Na tien keer heen en weer te lopen naar een kraan, dag in dag uit, was het tijd voor iets groters dus groeide het al snel uit tot een twee liter melk fles. Uiteindelijk ken je het vast; mijn Muscle Juice fles.

7. Hardloopverlichting
Spontane hardloopsessies op zondagavond. Ik weet echt niet wat het is, maar op zondag wanneer ik een volle rustdag heb gehad, heb ik in de avond nog een energiepiek wat uit mijn lichaam moet. Ik trek mijn hardloopschoenen aan, stop mijn mobiel in een hardloopsleeve om mijn arm heen, mijn draadloze headset in mijn oren, neem diep adem en ga een blokje om. Kort maar krachtige interval sessies met lekkere muziek. Puur een momentje voor jezelf. Afgezonderd van alles om je heen, je moet het echt eens proberen. Vergeet dan niet hardloopverlichting te gebruiken, omdat het nu vaak donker is.

Wat gebruik je dan?

Mijn lijst met producten:

 • Handschoenen
  • Harbinger
 • Riem
  • Bodybuilding.com
 • Polsversteviging
  • GASP
 • Headset
  • LG Tone ultra HBS800
Verlanglijstje

Toch zijn er een aantal dingen wat ik nog wil proberen. Mijn verlanglijstje:

 • Chalk poeder
 • Knee wraps
 • Squat schoenen
Conclusie

Vaak komt het voor dat je net dat extra beetje hulp nodig hebt. Dit zijn mijn hulpmiddelen die ik gebruik tijdens mijn sessies. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en jouw ervaringen. Zijn er volgens jou nog dingen die ik zou moeten uitproberen? Laat het mij weten.

Ibo

Geef mij energie & steun mij!

Heb je wat aan dit artikel? Laat het mij weten! Iedere like is bijzonder en betekent veel voor me. Zo weet ik dat ik het goed heb gedaan..

 • Stap 1 -> Klik hieronder op like


 • Stap 2 -> Volg mij op Instagram!
 • Instagram

Geef een reactie

Notificaties?

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?