Mijn playlist – Kracht dat ontstaat door geluidstonen

Muziek is van invloed op je gevoel. Muziek heeft in zekere zin ook invloed op je emotie. Als je beide combineert, ontstaat er motivatie. Vaak zie ik mensen met oordopjes in. Ik vraag mij dan ook af waar diegene naar luistert. Stiekem kijk ik diegene aan en probeer ik hem of haar te koppelen aan een muzieksmaak. Het is grappig, want eigenlijk durf ik met zekerheid te zeggen dat mensen niet weten waar ik naar luister. Dit artikel gaat over wat muziek doet met mij tijdens mijn trainingen. Het leek mij eens leuk om een keer offtopic te gaan en dit te bespreken. Het is tenslotte een manier om mijn trainingen intensiever te maken en zonder afleiding op het gewenste niveau te brengen. Mee eens? Ik wel..

Ik moet er niet aan denken dat ik “Hit me baby one more time” van Britney Spears zou moeten luisteren tijdens mijn bankdruk sessies. Ik weet dan zeker dat ik minder zou presteren dan dat ik muziek zou luisteren waar ik een kick van krijg. Adrenaline op het juiste moment. Ik vind het heel belangrijk dat ik een nummer hoor waar ik goed op kan knallen. Het geeft mij net dat beetje extra pit om mijn set af te maken. Afgesloten zijn voor je omgeving en even in je eigen wereld. Gecontroleerd ademhalen en intensiteit opvoeren door middel van focus. Je klaarmaken voor een set vol inspanning. Sommigen zien dat als ‘verwaand zijn’, omdat je jezelf afsluit van de menigte. Ik zie dat als gedisciplineerd zijn en doen waar je voor komt; hard trainen.

Jaren heb ik getraind met radio of sportschoolmuziek dat vaak algemeen moet zijn en toegankelijk voor iedereen, wat ik ook wel begrijp. Vaak staat er dan zo’n jukebox met een standaard playlist en een aantal nummers die je weken aan moet horen. Ik raad je dan ook aan om het volgende eens te proberen. Neem je eigen muziek mee en sluit jezelf eens af. Voor mij heeft dat in zekere zin invloed gehad op mijn trainingen. Laat ik je eens meenemen in een moment:

Ken je dat? Je bent je oefening aan het uitvoeren. Je moet 10 herhalingen uitvoeren, maar op de 6e herhaling voel je al aan dat je spieren het opgeven. Althans, dat lijkt zo. Het zijn je hersenen die het signaal afvuren. Je moet over die grens. Jij kan op zo’n moment nog een aantal herhalingen uitvoeren! Je hebt net dat extra beetje nodig. Precies.. Op zo’n moment krijg ik kippenvel van een nummer waar ik gevoel en emotie aan koppel. Zo haal ik met gemak mijn set of de aantal herhalingen.

Ik weet het, je hebt een rotdag gehad. Je hebt geen motivatie en je moet naar de sportschool, omdat je je aan je schema wilt houden. Vaak bepaalt je gevoel op zo’n dag hoe jij traint. Daarom vind ik muziek juist zo belangrijk. Ik kan diep ingaan op allerlei verschillende stijlen, maar ik wil het kort houden en mij juist richten op twee sporten. Krachttraining en hardlopen.

Tijdens krachttraining heb ik op een of ander manier zin om iets hards te beluisteren. Mijn playlist tijdens krachttraining kan er dan ook als volgt uitzien:

Dit had je niet verwacht. Hoe kan iemand die zo filosofisch kan nadenken over onderwerpen dit soort muziek beluisteren? Daar ik heb ik een antwoord op. MrSuicideSheep. Let niet op de benaming. Het is juist heel erg ontspannend en misschien zelfs spiritueel. Het zijn nummers die je nooit hoort. Heerlijk! Eindelijk geen bekende nummers. Ik beluister al zijn remixes en nummers tijdens het hardlopen. Gek genoeg ook tijdens het typen van bijvoorbeeld een artikel. Ik raak hierdoor in a state of mind en denk na over dingen en ontspan. Ik raad het je, bij deze, dus ook zeker aan.

Ik kan zo doorgaan. Bij dit soort nummers gaat het bij mij om de klanken. Het zet mijn lichaam in een state of mind waar ik mijzelf totaal kan afsluiten en me vol kan richten op mijn ademhaling en de omgeving tijdens het hardlopen. Zo heeft ieder zijn eigen smaak en dit is de mijne tijdens het sporten!

Ibo

Geef mij energie & steun mij!

Heb je wat aan dit artikel? Laat het mij weten! Iedere like is bijzonder en betekent veel voor me. Zo weet ik dat ik het goed heb gedaan..

  • Stap 1 -> Klik hieronder op like


  • Stap 2 -> Volg mij op Instagram!
  • Instagram

 

Geef een reactie

Notificaties?

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?