Mealplans (voedingsschema’s) via social media, big NONO

Je scrolt door je Instagram feed en ziet allerlei ‘bekende’ sporters en bodybuilders. Personal trainer hier, personal trainer daar, iedereen claimt tegenwoordig helaas een personal trainer te zijn. Heel goed, maar waarom worden er mealplans verkocht als personal trainer zijnde? Is een personal trainer een diëtist, nee! Omdat hij een bekende sport kledij draagt hoeft dit niet te betekenen dat hij ook weet wat jij, als uniek mens en persoon, precies moet eten op een dag.

Dit stuk is om de lezer bewust te maken dat het kopen van een online mealplan de grootste onzin is. Hierbij doel ik natuurlijk op de duizenden ‘personal trainers’ online.

Laat even in een aantal stappen duidelijk zijn wat eerst bekend moet zijn, voordat men überhaupt kan weten wat je moet binnenkrijgen.

 1. Geslacht.
 2. Je huidige gewicht.
 3. Je huidige vetpercentage.
 4. Hoe actief je bent.
 5. Wat je lekker vindt en wat niet.
 6. Wat je uiteindelijke doel is, spier aanmaak of juist afvallen
 7. Wat voor lichaamstype je hebt.
 8. In hoeveel maaltijden jij je schema wilt hebben (i.v.m. baan)

Zodra dit duidelijk is, kan er speciaal voor jou een schema gemaakt worden. Wat je helaas veel ziet is dat er een schema wordt verkocht voor een x bedrag en je direct een schema (template) in je mailbox krijgt. Trap hier niet in mensen! Ga naar een persoon die er echt verstand van heeft. Een diëtist of iemand die hier daadwerkelijk in gespecialiseerd is.

Je kunt het ook makkelijk zelf uitproberen door jezelf in te lezen en dit te testen op je lichaam. Natuurlijk heb je een richting nodig. Ik heb me toentertijd goed ingelezen op diverse fora. Bodybuilding.com. Wees niet bang door een naam als bodybuilding. Dit is ook voor vrouwen bestemd. Strong is the new skinny ;).

Ik raakte zo getriggerd midden in nacht, toen ik in bed aan het scrollen was. Mijn geduld raakte hierdoor helaas op. Hier nog een filmpje die mijn gedachten ook uitspreekt.
Slaap lekker !

Ibo

Geef mij energie & steun mij!

Heb je wat aan dit artikel? Laat het mij weten! Iedere like is bijzonder en betekent veel voor me. Zo weet ik dat ik het goed heb gedaan..

 • Stap 1 -> Klik hieronder op like


 • Stap 2 -> Volg mij op Instagram!
 • Instagram

Geef een reactie

Notificaties?

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?